Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Luton Town - Sheffield United: Tipy k zápasu

Kenilworth Road © iconsport.photo

V sobotu je v Premier League na programu duel mezi dvěma nováčky soutěže. Luton Town bude hostit Sheffield United, který už na jeho hřišti vyhrál. Stalo se tak na Boxing Day v prosinci. Na co si vsadit?

Zápas mezi oběma nováčky dost možná napoví o tom, kdo poputuje zpátky do Championship. Minulou sezónu byl Sheffield na druhém místě o 11 bodů před třetím Lutonem, který si musel vybojovat postup do Premier League v Play-Off. Co je ale zajímavé, tak v žádném zápase nedokázal Sheffield porazit Luton.

Analýza

V současné sezóně týmy na sebe narazily 26. prosince na hřišti Sheffieldu United. Luton vyhrál zápas 3:2, i díky dvěma šťastným vlastním gólům. Jak dopadlo posledních pět vzájemných zápasů?

Premier League - 26. 12. 23, Sheffield United - Luton Town 2:3
Championship - 11. 3. 23, Sheffield United - Luton Town 0:1
Championship - 26. 8. 22, Luton Town - Sheffield United 1:1
Championship - 22. 1. 22, Sheffield United - Luton Town 2:0
Championship - 28. 8. 21, Luton Town - Sheffield United 0:0

Luton se výhrou z Boxing Day dostal do solidní formy, a od té doby prohrál pouze jediný zápas - proti Chelsea 2:3. V posledních dvou zápasech vyhrál doma s Brightonem 4:0 a remizoval na hřišti Newcastlu 4:4, což jsou neuvěřitelné výsledky. Momentálně se nachází na 17. pozici s dvaceti body.

Sheffield se naopak potýká s mizernou formu, když naposledy dokázal vyhrát 9. prosince proti Brentfordu 1:0. Od té doby nasbíral pět proher a dvě remízy. V posledním dokonce prohráli na domácí půdě vysoko 0:5 s Aston Villou. Sheffield je poslední v tabulce se ziskem pouhých deseti bodů.

Ve prospěch domácích hovoří nejen vzájemné zápasy, ale hlavně forma a pohoda, ve které se hráči nachází. Velkou výhodou je také domácí prostředí, kde Luton dokázal potrápit slavnější soupeře a získal dohromady 11 bodů.

Sheffield patří suverénně k nejhorším týmům na hřištích soupeře, podařilo se mu získat pouhé 2 body.

Tipy

Pro dané utkání, hrané 10. 2. 2024, 16:00, jsme pro Vás vybrali 3 tipy u sázkové kanceláře Fortuna:

  1. Výsledek zápasu: Luton Town - 1.75
  2. Počet gólů v zápasu: Více než 2.5 - 1.77
  3. Počet rohů v zápasu: Více než 9.5 - 1.52

Po shrnutí analýzy vyplývá, že si Luton nenechá proklouznout šanci a využije tak své herní pohody, střelecké formy i domácího prostředí k zisku tří bodů, a učiní tak důležitý krok k záchraně. Výhodou je, že domácí mají navíc zápas k dobru.

V tomto zápase očekáváme mnoho gólů a vysoké tempo zápasu. Mezi hlavní důvody patří střelecká forma, důležitost utkání, kdy oba celky se budou snažit urvat tři body, jelikož soutěž už je ve své druhé polovině a oba týmy jsou namočeny v bojí o setrvání.

S druhým tipem souvisí také 3. tip, kdy Luton dost často spoléhá na nebezpečné standardní situace. Hráči Lutonu dokázali skórovat hlavou v deseti případech. V tomto ohledu už je lepší pouze Arsenal. Ve většině zápasů Lutonu byl počet 9.5 rohů překonán. V posledním vzájemném měřením sil bylo zahráváno celkem 13 rohů.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.