Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Lukakův negativní rekord: Jen 7 doteků s míčem za celý zápas

Romelu Lukaku © skysports.com

Romelu Lukaku nereagoval ideálně na svou kritiku, když v posledním utkání proti Crystal Palace měl jen sedm doteků s míčem za celý zápas. I tak se ho Thomas Tuchel zastal.

Belgický útočník Romelu Lukaku přišel do Chelsea řešit problémy se zakončením, s nimiž byl často spojován Timo Werner. Lukaku Premier League dobře zná, a tak by se dalo čekat, že půjde o sázku na jistotu. Styl Chelsea mu však zatím příliš nesedl a sbírá spíše negativní statistiky a výsměch na sociálních sítích, před kterým se ho snaží bránit i samotný Tuchel.

Lukaku si však o kritiku občas řekne sám, když zpochybní herní styl Chelsea a naopak vyzdvihne ten, na který byl zvyklý v Interu Milán. Manažer Chelsea však stále věří, že Lukaku bude receptem na problémy v zakončení a nadále stojí za ním.

"Tyto statistiky nechce Romelu a nechce je ani samotný klub, ale teď není čas se mu smát, nebo si z něj jakkoliv dělat srandu," komentoval statistiku proti Crystal Palace manažer Blues.

"Co s tím mohu udělat? Nevím. Musíme se s tím jako klub nějak vypořádat."

"Data hovoří jasně. Romelu nebyl zapojen v naší hře. Občas to tak ale bývá a pak stačí jedna šance a promluví do zápasu gólově."

"Romelu je teď pod drobnohledem médií a my ho musíme ochránit."

Není to poprvé, kdy má Chelsea problém s útočníkem. Stačí si vzpomenout, jak si počínal Andriy Shevchenko, Fernando Torres či Radamel Falcao. Zkrátka ne každému sedne herní styl Blues, někdo se hůře vypořádává s obrovským očekávání, někdo chce být naopak středobodem všeho a chce, aby se kolem něj točila. S ohledem na hvězdy Blues to však může být problém, jelikož gólovou absenci od hrotového útočníka dokáží pokrýt z křídel či celé záložní řady.

Zdroj: skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.