Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Liverpool upustil od záměru podepsat Mbappého

Kylian Mbappé © Iconsport.photo

Kylian Mbappé bude v lednu hráčem, který může volně jednat s jakýmkoliv klubem. Bude mu totiž zbývat méně než 6 měsíců do konce smlouvy. Klubem, který ale údajně nebude tlačit na Mbappého podpis, je Liverpool.

Kylian Mbappé. Megastar světového fotbalu, jejíž jméno se vlévá do pop-kultury a znají ho i lidé, kteří v životě neviděli fotbalový zápas. Mbappé plynule z trůnu sesazuje Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem, jenž vládli předešlé fotbalové éře. Chystá se megapřesun. Mbappému je 24 let a jeho smlouva mu končí v létě, jak toto léto oznámil, novou zatím podepsat nehodlá, a tak je vysoce pravděpodobné, že Mbappé změní dres, a to úplně zadarmo. I když "zadarmo" je hodně relativní. Jen jeho podpisový bonus by drtivou většinu klubů finančně položil.

Samozřejmě, že nejvíce se mluví o Realu Madrid, ale byly tu i zvěsti o tom, že na francouzskou ikonu číhají i kluby z Premier League. Bude to ale hodně složité. Jaký klub má aktuálně moc na to, aby Mbappého skutečně přivedl? Teď se nebavíme o finanční moci. Manchester City rozhodně ano, ale rozhodně po Mbappém nepůjde. Manchester United? Tenhle podpis by celý klub změnil. Fantazie. S tím co ale předvádí a s Erikem ten Hagem u kormidla, to těžko. Chelsea? Mbappé zná Pochettina, ale kdovíjak povedené to v PSG nebylo, navíc to nevypadá na dobré umístění a evropskou účast.

Bude Liverpool jednat o přestupu Mbappého s PSG?

Ale co takový Liverpool? V létě údajně bude Al-Ittihad opět tlačit na přestup Salaha, takže čistě teoreticky by mohl Liverpool tyto peníze použít na Mbappého popdis. Po sportovní stránce by pro Mbappého Liverpool dost možná smysl dával. Finančně by přestup narušil celou politiku klubu z Anfield Road, ale zároveň by změnil i globální vnímání tohoto týmu. Podle novináře Floriana Plettenberga ale The Reds od záměru zapojit se do boje o francouzského útočníka vycouvali. Hlavním problémem totiž aktuálně není Mbappé a vedení má jiné priority. Alespoň pro leden.

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.