Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Kdo se stane novým koučem Manchesteru United?

Favorité na post manažera Manchesteru United © skysports.com

Red Devils hledají špičkového kouče, který vrátí klub zpátky na vrchol. Aktuální kouč Rangnick to nebude, 63letý Němec má smlouvu jen do konce sezony, poté bude v klubu plnit roli poradce. Které trenérská jména má Manchester United ve svém hledáčku?

Manchester United po odchodu Eda Woodwarda zintenzivňuje hledání stálého manažera. Nástupcem za odcházejícího Woodwarda se stal na začátku měsíce Richard Arnold a je zřejmé, že hledání dlouhodobého kouče bude v následujících týdnech ještě více sílit. Samotní hráči klubu věří, že Mauricio Pochettino je nejpravděpodobnějším kandidátem na post nového trenéra Red Devils. Kanditátů je však více a nikde není psáno, že by se již Red Devils s novým manažerem domluvili.

Nový manažer Manchesteru United však bude muset řešit řadu problémů, které aktuálně klubu komplikují umístit se v TOP 4. Namátkou jde o otázku pozice a udržení v klubu Cristiana Ronalda. Mizerná forma Marcuse Rashforda, absence kvalitního defezivního záložníka, posílení útočné řady a problémy v obraně pod taktovkou Haryho Maguirea.

Mauricio Pochettino

Pochettino je už nějakou dobu velkým favoritem klubového vedení. Bývalý šéf Tottenhamu se však na konci loňského roku distancoval od těchto spekulací, aby se soustředil na práci ve Francii. United by rádi uzavřeli dohodu s novým manažerem do konce sezóny. Angažování Pochettina je lákavou variantou, zejména kvůli jeho současné situaci v PSG, která není ideální.



Devětačtyřicetiletý Argentinec se dostal pod tlak po vypadnutí svého mužstva z francouzského domácího poháru. Jeho trenérská pozice se může ještě více otřásat po případném neúspěchu v Lize mistrů. Jeho možným nástupcem v roli trenéra PSG by se mohl stát Zinedine Zidane.

Erik Ten Haag

Na lavičku Manchesteru United by mohl usednout i Erik Ten Haag, aktuální kouč nizozemského Ajaxu. Talentovaný kouč si navíc rozumí s Rangnickem, který bude o jeho případném jmenování rozhodovat. Ten Haag trénuje nizozemský klub od roku 2017, s týmem získal již několik ligových titulů, dovedl své mužstvo i do semifinále Ligy mistrů.



Na postu manažera Manchesteru United by ho rádi viděli i fanoušci, jelikož s Ajaxem předvádí líbivý fotbal, láme jeden rekord za druhým, neopírá se o hvězdné hráče, nemá za sebou žádný skandál, který by mu bránil v příchodu do mnohem slavnějšího klubu.

Zinedine Zidane

Pokud by nepřevzal PSG, na což ho bookmakeři více favorizují, mohl by být tím, kdo se pokusí pozvednout Red Devils a nastoupí na post nového manažera Manchesteru United. Spekulace se o něm objevily už několikrát v minulosti, ale Zidane je velmi opatrný s tím, kam se přesune s ohledem na to, aby jeho angažmá nebyl průšvih. Nežene se tedy do hvězdných klubů podobně jako Jose Mourinho, jemuž poté vyhazov tolik nevadí díky vyplaceným bonusům za nedodržení platnosti smlouvy.


Zidane možnost nástupu na postu manažera Manchesteru United nikdy výrazněji nekomunikoval. Jeho příchod se tak zdá být podstatně méně pravděpodobný.

Brendan Rodgers

Manažerem Manchesteru United by se mohl stát hlavně díky své znalosti nejvyšší anglické ligové soutěži. Působení v Liverpoolu by tu sice mohlo být zásadní překážkou, ale na lavičce Leicesteru jasně ukazuje, kam dokáže klub posunout, i když mu neustále odcházejí klíčoví hráči.


Brendan Rodgers by navíc v závěru sezony mohl být k dispozici, neboť na lavičce Leicesteru aktuálně neprožívá nejlepší časy a bookmakeři už několikrát snížili kurz na to, že bude odvolán. Píše se však, že odvolání by souviseli hlavně s tím, že si nedokáže poradit v moment, kdy tým trápí zranění a nemá k dispozici to nejlepší. Pak je schopen ztrácet body i se soupeři, s nimiž by to vůbec neočekával. Tento problém by na lavičce Manchesteru United nastat nemusel, jelikož Ďáblové mají o něco širší kádr oproti Liškám.



Nějakou dobu se spekulovalo i o návratu Michaela Carricka, pod nímž jako dočasným manažerem klub nehrál vůbec špatný fotbal a navíc má zkušenosti s několika trenéry, kterým dělal asistenta, Manchester také zná z kabiny jako hráč. Pokud jsou však reálné možnosti získat Ten Haaga či Pochettina, bude to pro Carricka těžká konkurence, proti níž pravděpodobně neobstojí.

Zdroj: goal.com, skysports.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.