Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jurgen Klopp chválí „legendu" Divocka Origiho

Je to legenda!

Wolverhampton Wanderers 0-1 Liverpool: Jurgen Klopp chválí „legendu“ Divocka Origiho

"Je to legenda. Lidé o něm budou psát knihy."

Trenér Liverpoolu Jurgen Klopp v sobotu jen stěží ovládl své nadšení, když přemítal o dopadu „kultovního hrdiny" Divocka Origiho, který právě vyšel z lavičky, aby na poslední chvíli skóroval proti Wolverhamptonu Wanderers.

Náhradník ve druhém poločase zachytil přihrávku Mohameda Salaha a kopl míč do spodního rohu branky, aby prolomil patovou situaci a potopil temperamentní Wolves.

Branka Origiho vyvolala u hostů divoké oslavy, zatímco Klopp po odpískání v plném rozsahu běžel přímo do středového kruhu, aby útočníka objal. Pro 26letého Belgičana to byl zvláštní milník – bylo to jeho 100. vystoupení jako náhradníka za Liverpool.

"Je to skvělý hráč, skvělý chlap," řekl nadšený Klopp BBC Radiu 5 Live.
"Přišel a vstřelil gól - vynikající. Jsem za něj opravdu, opravdu šťastný."

Origi se na Anfieldu stal oblíbencem fanoušků, protože nasbíral působivé portfolio "pozdních" gólů za Reds. 
Jeho poslední zásah byl jeho desátým jako náhradník v Premier League – žádný hráč z lavičky za Reds v soutěži vícekrát nikdy neskóroval.

Mezi jeho další nezapomenutelné okamžiky patří gól v 87. minutě ve finále Ligy mistrů v roce 2019 a jeho gól v závěrečných fázích derby 2018 proti Evertonu.

"Divock Origi, legenda, to zakončil. Je to skvělé," řekl Klopp pro Sky Sports.
"Je to neuvěřitelný útočník. Z různých důvodů nehrál tak často, ale doufám, že jednoho dne najde trenéra, který ho bude dávat do základní sestavy víc než já."

"Je to jeden z nejlepších zakončovatelů, jaké jsem kdy v životě viděl. V tomto skvělém týmu s naší [hlavní] trojkou nehraje pořád, ale je to velmi pozitivní kluk, miluje klub, chtěl přispět a udělal to neuvěřitelným způsobem."

Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.