Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

José Mourinho kritizuje Erika ten Haga za špatné vedení Jadona Sancha

José Mourinho © iconsport.photo

Jeden z nejúspěšnějších manažerů 21. století a bývalý manažer Manchesteru United, José Mourinho, se opřel do současného manažer Red Devils.

Začátek uplynulé sezony nezačal pro Manchester United moc slavně. Sotva začal nový ročník, figurovalo jméno slavného klubu v tisku. Mohla za to rozepře mezi holandským manažerem Erikem ten Hagem a anglickým křídelníkem Jadonem Sanchem.

Erik ten Hag kritizoval laxní přístup Jadona Sancha na tréninku. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat a hráč vyvracel manažerova slova na sociálních sítích. Hráčův čin celou situaci akorát jen zhoršil. Vedení klubu vyřadilo Sancha z prvního týmu, jelikož se odmítl omluvit za svůj příspěvek na sociálních sítích. Sancho si trval na svém a od září nenastoupil k jedinému profesionálnímu zápasu. Celou dobu se připravoval v akademii klubu, dokud v lednu nepřišlo osvobození v podobě hostování v bývalém klubu - Borussii Dortmund.

Mourinhova kritika na Erika ten Haga

José Mourinho má velmi bohaté zkušenosti s trénováním a v minulosti vedl i Manchester United. Nicméně v této kauze stojí za hráčem.

„Víme, jaký je talent, co se týče herních dovedností. Není pochyb o tom, co dokáže. Co se ale stalo v klubu… Když se ohlédnu do své minulosti, někdy jsem selhal s některými hráči. Někdy jsem nebyl schopný správné empatie, neporozuměl jsem hráčově DNA a nemohl jsem pomoci hráčům vyrůst do správného směru. Celkově ano, ale v některých případech opravdu ne.”

„Myslím, že občas se musíme poučit ze zkušeností, o což jsem se pokoušel vždy, když jsem se snažil pochopit náturu hráče. Někdy máte talenty, ale nemají takový mindset, jaký byste od něj chtěli. Samozřejmě, Sancho udělal chyby, ale jeho manažer nebyl schopný získat z něho to nejlepší,” komentoval Mourinho celou kauzu.


Mourinho: Takové situace jsou ovlivněny více faktory

Když byl Mourinho dotázán, zda Sancho zklamal United jako celek, tak zdůraznil, že záleží na více faktorech. „Normálně je to multifaktoriální. Nejde jenom o jedince, ale o hráče, manažera, rodinu, agenta a klub,” poznamenal, že vina nemůže být pouze na jedné straně.

Mourinho trvá na tom, že je na zkušených trenérech, aby vedli správně mladé hráče. „Když se podívám na sebe jako manažera, tak většinou jsem pomohl mladým hráčům dostat ze sebe to nejlepší. Někdy jsem selhal, ano, ale pořád je to multifaktoriální. My trenéři s většími zkušenostmi musíme tyto mladé hráče nasměrovat na správnou cestu. Myslím, že v případě Sancha celou situaci zanalyzují a budou hledat důvody, proč v Manchesteru United to nefungovalo, ale v Dortmundu opět předváděl výborné výkony,” řekl Mourinho.


Zdroj: theindependent.co.uk
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.