Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jesse Lingard nejspíš zakotví v korejské lize

Jesse Lingard © iconsport.photo

Jesse Lingard, bývalý hráč Manchesteru United, je od konce minulé sezony na listině volných hráčů. Navzdory všem spekulacím a kontaktu s celky ze Saúdské Arábie to vypadá, že zamíří do korejského FC Soul.

Rodák z anglického Warringtonu vtrhl na velkou fotbalovou scénu v roce 2015, kdy se v dresu Rudých ďáblů při nepříliš povedeném ročníku podílel na pěti ligových gólech. Ve slavném dresu následně setrval další čtyři sezony, přičemž za zmínku stojí především ročník 2017/18. V něm si Lingard připsal solidních osm přesných tref, k nimž přidal pět asistencí a také jeho zásluhou United skončili v lize na druhém místě hned za mistrovským Manchesterem City. Tehdy se jednalo o jejich nejlepší umístění za pět let.

V dalších dvou sezonách už ale šikovný křídelník zdaleka tak nezářil, začal dostávat čím dál méně šancí a v lednu 2021 jej na půlroční hostování získal West Ham. V Londýně Lingard až neuvěřitelným způsobem pookřál a stal se tahounem týmu. Během jarní části sezony zaznamenal vynikajících devět gólů, což doplnil také o čtyři asistence. Fanoušci Hammers na něj dodnes vzpomínají jako na jednu z nejlepších krátkodobých akvizic v historii klubu.


Kromě zmíněných dvou období ovšem kariéra v dospělém fotbale Lingardovi mnoho štěstí nepřinesla. Loňskou sezonu strávil v Nottinghamu Forest, kde v 17 ligových startech nezaznamenal ani jeden gól a po konci ročníku se stal volným hráčem.

Kam dál pro Lingarda?

Dnes již 31letého křídelníka zkoušel loni v létě znovu zlákat West Ham, žádný z pokusů londýnského klubu však nakonec nenabral reálné obrysy. Během podzimní části se Lingarda snažil zlanařit Al Ettiffaq, v jehož tréninkovém centru Angličan v průběhu října dokonce několik týdnů trénoval. Jenže z toho nakonec nic nebylo.

Lingardovy zoufalé pokusy o návrat na zelený pažit pak vyvrcholily v lednu, kdy sám nabídl své služby Barceloně, nepřekvapivě se mu ovšem ani tentokrát nepoštěstilo.

Nejnovější zájem přišel znovu z Arabského poloostrova, konkrétně z celku Al Shabab. Ten se snažil dotáhnout příchod Lingarda ještě před koncem přestupového období, k dohodě však nakonec z blíže nespecifikovaných důvodů nedošlo.

Lingard nicméně snahu nevzdal a nakonec se mu přece jen poštěstilo. Během pátku se objevila informace, že se anglický křídelník dohodl na dvouleté smlouvě s korejským celkem FC Soul s možností své působení prodloužit o další rok. Přesun, po kterém se Lingard stane nejlépe placeným hráčem K-League, by měl být definitivně dotažen v následujících dnech.

Zdroj: sportbible.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.