Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jaký hráč Chelsea bere nejvíc peněz? A kdo má nejdelší kontrakt?

Sterling z kádru Chelsea vydělává nejvíc © iconsport.photo

Chelsea má bohatého majitele, co se nebojí zaplatit nehorázné peníze za hráče. Problém mu nedělají ani drahé smlouvy. Kdo má největší příjem? A kteří hráči mají nejdelší kontrakt?

Nejlépe placený hráč Chelsea

Nejlépe placeným hráčem v Chelsea je Raheem Sterling, který dostává týdně 380 tisíc eur, což je necelých 20 milionů eur ročně. Daleko za ním je Reece James, který každý týden inkasuje 290 tisíc. Třetí je Wesley Fofana s 235 tisíci eury týdně.



Jaký je roční plat hráčů Chelsea?

Dohromady Chelsea platí hráčům za smlouvy přibližně 180 milionů eur za rok. Pro porovnání, Liverpool platí pouze 160 milionů ročně, ale naopak Arsenal platí svým hráčům 190 „mega" ročně.

Jak je to v Chelsea s délkou kontraktů

Nejdelší smlouvu mají 4 hráči: Enzo Fernández, Moises Caicedo, Mikhailo Mudryk a Nicolas Jackson, všem skončí po konci sezóny 2030/31.

O rok kratší smlouvy má 9 hráčů, jmenovitě Djordje Petrovič, Benoit Badiashile, Romeo Lavia nebo Cole Palmer. Z čehož lze usoudit, že Todd Boehly a jeho tým jde cestou filozofie „Vision 2020", podle které podepisuje mladé hráče na dlouhé kontrakty, čímž také obchází pravidla FFP.



Takže podpis hráčů na dlouhou dobu má několik kladů, mezi hlavní patří jejich dlouhodobé zavázání s klubem a nějaká výhoda pro klub při vyjednávání přestupu s jinými celky. Naopak negativem tohoto přístupu je případná nespokojenost hráčů, když se týmu dlouhodobě nedaří. To je důvod, proč chtěl Enzo Fernández odejít.

Od léta ale už dlouhodobé kontrakty neuvidíme, neboť UEFA ustanovila maximální délku smlouvy na pět let. To ale rozhodně nezabrání Chelsea, aby podepisovala další talentované hráče.

Zdroj: capology.com, footballtransfers.com, sportingnews.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.