Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Jaké posily si Manchester United vytipoval pro letní přestupové období?

Matthijs de Ligt © iconsport.photo

Jaká jména jsou na seznamu doporučených přestupů pro Red Devils? Do výběru se dostal stoper Matthijs de Ligt a United mají podle všeho stále zájem o Michaela Oliseho z Crystal Palace.

Matthijs de Ligt

Podle deníku The Mirror celek z Manchesteru sleduje situaci nizozemského obránce ve službách bavorského giganta velmi pozorně. 

De Ligt se do Mnichova přestěhoval z turínského Juventusu v létě 2022 a ačkoliv přicházel jako prvotřídní posila, v letošní sezoně si připsal napříč všemi soutěžemi pouze 16 startů. Sobotní šlágr na hřišti Bayeru Leverkusen, jemuž Bayern podlehl hladce 0:3, pak sledoval celý pouze z lavičky náhradníků.


Není tedy divu, že se o situaci mladého Nizozemce začalo hojně spekulovat i navzdory tomu, že ho v Allianz Aréně váže kontrakt až do roku 2027. Tým skautů United je údajně zde Ligta nadšený a na Old Trafford navíc panuje přesvědčení, že kvůli končící smlouvě Raphaëla Varana a nejisté budoucnosti Harryho Maguira budou v létě posily směrem dozadu potřeba. Nizozemská linka s trenérem ten Hagem, pod jehož vedením urostlý stoper zažil v Ajaxu své nejlepší časy, by rovněž dávala smysl.

Podle dostupných informací je navíc de Ligt s odvoláním na nedostatečné herní vytížení ochotný naslouchat případným nabídkám na přestup.

Michael Olise

Dalším, jehož budoucnost je spojována s přesunem do červené části Manchesteru, je francouzský křídelník Michael Olise, jenž od roku 2021 působí v Crystal Palace. 

Podle jednoho z insiderů Bena Jacobse upoutal Olise svými letošními výkony pozornost činovníků z Old Trafford. Kvůli zdravotním problémům sice stihl naskočit pouze do 11 ligových zápasů, v nichž ale zaznamenal šest gólů a tři asistence.


Jacobs k situaci kolem nadějného fotbalisty uvedl následující: „Přestože Oliseho nakonec kvůli komplikacím s výstupní klauzulí v létě nezískala londýnská Chelsea, není žádných pochyb o tom, že by se v létě 2024 přece jen mohl z Crystal Palace stěhovat. Staré vedení Manchesteru United Oliseho velmi obdivuje a přestupu by se nebránil ani sám hráč."

Podle Jacobse se na situaci nic nezměnilo ani s příchodem nového spolumajitele.

„Vše poukazuje na to, že Jim Ratcliffe a INEOS tento přestup v rámci své kooperace spředchozím vedením podpoří. Je zde kontinuita mezi starým skautingovým týmem a tím, co chce dělat INEOS. Oběma stranám se Olise zamlouvá, a v létě tak bude pro klub jednoznačným cílem."

Zdroj: sportskeeda.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.