Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Guardiola po zisku šestého titulu překvapil fanoušky prohlášením o své budoucnosti

Pep Guardiola © iconsport.photo

V modré části Manchesteru se o víkendu bujaře slavilo. Slova trenéra Guardioly nicméně u příznivců vyvolala oprávněné obavy.

V moderní éře Premier League ještě žádný tým nezískal čtyři mistrovské tituly v řadě. Tedy až do této neděle, kdy Manchester City pod vedením legendárního španělského stratéga dosáhl právě na tuto ještě donedávna stěží představitelnou metu.


Když k tomu přičteme další dva poháry pro anglické šampiony, které bývalý trenér Bayernu či Barcelony se Sky Blues získal už dříve, dostaneme se na číslo šest. To jej v počtu ligových vítězství řadí na druhé místo za legendárního Sira Alexe Fergusona, jenž jich získal 13.  

Odejde Guardiola z Manchesteru City?

Skvělou atmosféru na Etihad Stadium nicméně narušila Guardiolova slova o jeho budoucnosti.

„Realita je taková, že jsem nyní více nakloněn tomu odejít než zůstat," řekl pro SkySports. "S vedením už jsme mluvili. Minimálně další rok ještě zůstanu a během příští sezony to znovu probereme, ale osm nebo devět let je dlouhá doba, uvidíme."

Nejdelší štace

Taková doba přitom v předchozím průběhu Guardiolovy trenérské kariéry nebyla tradicí. Katalánský lodivod svým působením v Manchesteru už dvojnásobně překonal dobu, kterou strávil ve své domovské Barceloně a o pět let přetáhl štaci v Mnichově.

Jeho současný kontrakt vyprší v roce 2025, ale jak sám Pep naznačil, o všem si ještě pohovoří s nejvyššími představiteli Citizens.

Zdroj: goal.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.