Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

EURO 2024: Gareth Southgate vyřadil sedm hráčů ze širší nominace

Harry Maguire a Jack Grealish © iconsport.photo

Sedm dní zbývá do startu EURO 2024. Jak vypadá nominace Anglie? Nevešli se na ní Jack Grealish nebo Harry Maguire, což pro řadu fanoušků bylo překvapení.

S blížícím se EURO 2024 odhalují hlavní trenéři fotbalových reprezentací finální nominace na evropský šampionát. Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate odhalil závěrečnou nominaci. Na ní chybí překvapivě některá velká jména. Konkrétně Harry Maguire a Jack Grealish nebudou součástí Albionu.

Harry Maguire vyřazen kvůli zranění

Harry Maguire vydal příspěvek na Instagramu, v němž stojí, že je zdrcený svou neúčastí na EURO 2024. Navzdory veškeré snaze se mu nepodařilo překonat zranění lýtka. Své zranění přenechá v péči klubových lékařů Manchesteru United.

Pro Maguireho je nejvyšší ctí reprezentovat Anglii, zkrátka pro něj znamená vše. Ačkoli nebude moci pomoci přímo na hřišti, bude jejím fanouškem, stejně jako zbytek celé země a bude podporovat své spoluhráče.

EURO 2024: Z nominace byli vyškrtnuti další hráči…

Prvním vyškrtnutým hráčem je gólman Burnley, James Trafford. 21letý brankář absolvoval přípravný kemp, ale logicky přenechal místo zkušenějším brankářům a alespoň nahlédl do anglické reprezentace. James Trafford přišel do Burnley z Boltonu, který v té době hrál až ve třetí anglické lize. Pro Trafforda to bylo tedy zadostiučinění poté, co nedokázal zabránit sestupu Burnley z nejvyšší soutěže.

Z obrany byli propuštěni Jarrad Branthwaite a Jarell Quansah. Oba dva hráči mají 21 let a pokud budou pokračovat ve svých výkonech, určitě brzy budou moc bojovat o místo na další šampionáty.

V záloze neuvidíme v akci Curtisa Jonese, Jamese Maddisona nebo Jacka Grealishe. James Maddison je také zdrcen svým vyřazením, zároveň si je vědom poklesu své formy poté, co se vrátil ze zranění.

Jack Grealish má za sebou nejslabší sezonu v Manchesteru City. V Premier League nastoupil pouze 20krát a vstřelil tři góly a na jednu asistoval. Naopak, lze si nevšimnout frustrace, když obdržel sedm žlutých karet, což měl dohromady za obě dvě předchozí sezony.

Závěrečná nominace:

Zdroj: premierleague.cz, sociální síť X, sociální síť Instagram
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.