Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Dokáží Rudí ďáblové s navrátivším Cristianem Ronaldem získat titul?

Cristiano Ronaldo se vrací do United © skysports.com

Návrat Cristiana Ronalda je jednoznačně hlavní událostí letního přestupového období. Co vše může znamenat přestup portugalské legendy zpět do Manchesteru United?

Co vše můžeme od Portugalce v následující sezóně očekávat?

Jediný hattrick, který zaznamenal Ronaldo v Premier League byl v roce 2008 proti Newcastlu. Teď třináct let a 57 hattricků (!) poté se Ronaldo může v dresu United pokusit o ten samý kousek. Rudí ďáblové totiž po reprezentační pauze hrají právě proti Newcastlu United.


Co všechno může šestatřicetiletý legendární hráč současnému Manchesteru United nabídnout?

Ronaldo, během svého působení v United, hrál i se současným manažerem Ole Gunnarem Solskjaerem, oba se tak velmi dobře znají. Sám norský současný manažer Rudých ďáblů nešetřil superlativy po zisku Ronalda a je tak jasné, jak moc důležitou roli bude hrát v následující sezóně v plánech Manchesteru.

United mají za sebou takřka snové přestupové období, které mohlo být jen těžko lepší. Vedle Ronalda přišel do klubu i dlouho toužený anglický křídelník Jadon Sancho, stoperskou pozici posílil Raphaël Varane, jehož příchod mnozí odborníci ostrovního fotbalu označují jako jeden z možných potenciálních klíčů k úspěchu v nadcházející sezóně. Dále v Manchesteru zůstal Paul Pogba, který dodrží smlouvu a svojí genialitu ukázal hned v prvním zápase, v derby proti Leedsu, kdy čtyřmi asistencemi pomohl k vysoké výhře United 5:1. A to všechno ještě doplnil návrat Cristiana Ronalda.

Během posledního zápasu United na hřišti Vlků z Wolverhamptonu, jež Red devils dokázali vyhrát 0:1 gólem Greenwooda, znělo několikrát ze sektoru hostujících fanoušků Viva Ronaldo. Dále existuje hned několik materiálů – videí, fotografií, které potvrzují obrovskou euforii z Portugalcova návratu.


Čísla, respektive góly Cristiana Ronalda během jeho kariéry v Manchesteru United, Realu Madrid a Juventusu:

03/04 - 6 gólů - Manchester United
04/05 - 9 gólů - Manchester United
05/06 - 12 gólů - Manchester United
06/07 - 23 gólů - Manchester United
07/08 - 42 gólů - Manchester United
08/09 - 26 gólů - Manchester United
09/10 - 33 gólů - Real Madrid
10/11 - 53 gólů - Real Madrid
11/12 - 60 gólů - Real Madrid
12/13 - 55 gólů - Real Madrid
13/14 - 51 gólů - Real Madrid
14/15 - 61 gólů - Real Madrid
15/16 - 51 gólů - Real Madrid
16/17 - 42 gólů - Real Madrid
17/18 - 44 gólů - Real Madrid
18/19 - 28 gólů - Juventus
19/20 - 37 gólů - Juventus
20/21 - 36 gólů - Juventus 

Za posledních osm let, od zatím posledního titulu Rudých ďáblů, dokázal Ronaldo vyhrát celkem čtyřikrát Ligu mistrů. To je víc, než kolikrát se United dokázali v Lize mistrů dostat ze základní skupiny do jarních vyřazovacích bojů nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Ronaldo za své působení v Realu Madrid vstřelil 450 gólů ve 438 zápasech, tyto čísla jsou naprosto fascinující a nepolevil ani při svém působení na Apeninském poloostrově, kde vstřelil během tří sezón v barvách Staré dámy celkem 101 gólů ve všech soutěžích. Ronaldo tak dokazuje, že v jeho fotbalové kariéře, je věk jenom číslo. Juventus se v minulé sezóně trápil, i tak dokázal Portugalec vstřelit 29 gólů v Serii A.

Své schopnosti demonstroval například i na evropském šampionátu v zápase proti Maďarsku. Je tam vůbec? A najednou vstřelil gól. A pak další. Následovaly ocenění za hráče zápasu a Ronaldo se stal nejlepším střelcem celého turnaje a to i přesto, že Portugalsko vypadlo již v osmifinále, kde prohrálo 0:1 s Belgií. Ronaldovi tak k zisku ocenění nejlepšího střelce stačily góly ve třech zápasech. Pokud je tak Ronaldu na hřišti, může dát gól kdykoliv a komukoliv a stačí mu k tomu opravdu málo.

Ronaldo slavící gól v zápase proti Maďarsku v Budapešti

Když se podíváme na útočný potenciál Manchesteru United, tak je to pro každého fanouška Rudých ďáblů pohled opravdu velmi příjemný. Posuďte sami.

Hráči, co určují tempo. Sancho, Rashford a Mason Greenwood.
Kreativita a geniální finální přihrávka. Bruno Fernandes a Paul Pogba.
Chladnokrevný instinkt. Edinson Cavani.
To vše může doplnit i Anthony Martial či stále hledající se Donny van de Beek a o své místo bojující navrátilec Angličan Lingaard.
A k tomu všemu máte v týmu Cristiana Ronalda.

S úspěchy Cristiana Ronalda je pak především spjaté každodenní úsilí o to, být stále ten nejlepší. Není pochyb, že do svého návratu a angažmá na Old Trafford dá úplně vše. O jeho potenciální velké důležitosti pro United v této sezóně, hovoří také ten fakt, že do celého procesu návratu se vložil i sir Alex Ferguson, který chtěl, aby se Ronaldo vrátil a pomohl tak k návratu zlaté éry United.

Jakého Ronalda tedy můžeme čekat proti Newcastlu nyní? Stále stejně dost dobrého.

„Historie se bude psát ještě jednou." to prohlásil Portugalec po oficiálním zpečetění celého přestupu k Red devils.

A jak vidí šance k zisku triumfu legendární bek United a anglické reprezentace Gary Neville?  Ten je opatrný a je toho názoru, že i po návratu Ronalda jsou v Premier League lepší týmy, tedy i větší favorité na případný zisk titulu.

Gary Neville

„V minulých letech bych mohl říci, že tento tým, jež má momentálně United, vyhraje Premier League o deset bodů. To však již dnes neplatí, Premier League má nejvyšší úroveň v Evropě." řekl na začátek Neville.

„V pondělí jsem řekl, že konečné pořadí bude City, Chelsea, United a nehodlám to měnit. Nemyslím si, že by příchod Ronalda udělal z United lepší tým než co má momentálně Chelsea, která dokázala v minulé sezóně vyhrát Ligu mistrů nebo Cityzens, kteří kralovali lize o 20 bodů." dodal pak Neville

A jak hodnotí Neville situaci po konci přestupového okna (nejen) v United?

United a Ronaldo
„Nemyslím si, že by se musela hra United nějak přizpůsobovat po tom, co přišel zpět. Mají fantastické a univerzální útočníky, stejně tak dobré a kreativní hráče, Jadon Sancho, Marcus Rashford, Anthony Martial a Mason Greenwood, ti všichni dokáží vytvořit spoustu gólových šancí."

Cristiano Ronaldo

„Může hrát Cavani společně s Ronaldem? Všichni, včetně mě, očekáváme, že bude Ronaldo hrát jako číslo 9. Ale mohl by také hrát nalevo od Cavaniho, s Greenwoodem nebo Sanchem napravo? To by byla takřka gólová záruka. Takže ano, dokážu si představit jakoukoliv kombinaci."

Odchod Jamese do Leedsu United
„Pro Daniela Jamese určitě dobrý krok. Pro všechny strany je to dobré. Přišel do United a vždy ze sebe vydal maximum, v rámci protiútoků byl vždy obrovskou hrozbou pro soupeře, ale United mají na tento post spoustu hráčů."

„Je mladý a je tedy důležité, aby pravidelně hrál. To v Leedsu zcela jistě může. Chtěli ho již před tím, ale on zamířil do United."

Setrvání Lingarda v Manchesteru United
„Jsem zklamaný, že Jesse Lingard neodešel. Na Old Trafford se dostane do pár zápasů, ale ve West Hamu měl něco, co znamenalo, že je opravdu důležitým hráčem, což potvrdil v každém zápase. Je to zklamání. Někdy je potřeba vylétnout z hnízda a jít."

Prosedí Lingaard znovu zápasy United na lavičce či tribuně?

Příchod Saúla a Tuchelova pevnost Chelsea
„Saúl je další vynikající hráč. Má obrovské zkušenosti z jednoho z nejlepších týmů La Ligy, obrovské zkušenosti z Ligy mistrů a také z reprezentačních zápasů. Perfektně vyhovuje profilu hráče Chelsea, tedy připraveného a hotového. Když se podíváte na toto přestupové okno, vidíte, že tohle byl právě záměr Chelsea. Získat hotové a připravené hráče."

„Jsou velice silní. Tuto sezónu jsem je viděl dvakrát venku, na Arsenalu a na Anfieldu a je to opravdu dobrý tým, připravený zvítězit v každém utkání. I když šli do deseti proti Liverpoolu, upřímně jsem neočekával, že by je ten den mohli Reds zlomit a zvítězit."


Saúla uvidíme v drese Chelsea

„Příchod Saúla a Lukakua je činí ještě silnějšími. Někdo může namítnout, že obrana Chelsea může být a je slabinou. Není tomu tak. Od té doby co přišel Thomas Tuchel začala obrana fungovat týmově, ne na individualitách. Pokud byste se dívali na dvojici stoperů, řekli byste si, že nemohou vyhrát ligu. Avšak ve trojici a to jak fungují pod Thomasem Tuchelem jsou ve velmi komfortní pozici."

A co setrvání Harryho Kanea v Tottenhamu?
„Během léta se pokusil opustit klub. Chápu, proč to udělal, protože pokud vás chce Man City a nabízí vám místo v týmu vedeném Pepem Guardiolou, je to pro vás životní výzva."

„Spurs mají skvělý start do sezóny, ale upřímně nevěřím, že to můžou déle udržet. Naopak pokud by šel Kane do City, byla by to v podstatě jistota zisku titulu."

„Bude zklamaný, ale je dost rozumný na to, aby věděl, že za ty všechny roky, které dal Tottenhamu, bude hned na vše zapomenuto v okamžiku, až se vrátí z reprezentačních povinností a začne znovu střílet góly."

„Hrál jsem s několika hráči v United, kteří chtěli odejít, ale jakmile bylo jasné, že neodejdou, lidé na jejich touhu odejít zapomněli. Cristiano Ronaldo chtěl odejít do Realu Madrid, ale musel zůstat dalších 12 měsíců. Takových případů je ve světě fotbalu mnoho. Podívejte se třeba nyní na Mbappého."

Arsenal potřebuje jako posily zkušené hráče
„Mikel Arteta musí dát ihned Arsenal dohromady, na hřišti i v šatně. Existuje hned několik způsobů, jak prohrát zápasy a Arsenal to udělal tím nejhorším možným způsobem. Po reprezentační pauze se musí všichni vrátit a vytvořit tým a fungovat dynamicky."

„Musí začít pracovat jako tým. V této sezóně je bylo zatím tak lehké porazit."

„Nejsem si jistý, jaká je vlastně přestupová politika Arsenalu. Zdá se mi to zmatené, možná existuje, ale není mi to jasné. Nejsem si jistý, jakým směrem se chtějí ubírat. Manchester United vypadá, že konečně po deseti letech dokázal najít cestu od neúspěchů a období po konci sira Alexe Fergusona. Arsenal je však po konci Arsené Wengera stále ještě v kocovině."

Xhaka odchází po vyloučení ze hřiště v zápase proti Manchesteru City

„Vždy si vzpomenu na komentář Davida Moyese (když byl na lavičce United jako první manažer po konci éry Fergusona), když říkal, že je to přesně jako byste přišel do domu, ze kterého náhle odešel otec, a vy jste v roli nevlastního otce. Myslím si, že nyní to United konečně dokázali a vycházejí z tohoto stínu, u Arsenalu toho názoru však nejsem."

„V Arsenalu není něco důležitého v pořádku, myslím, že všechno brzdí ten pocit, že prostě v klubu nejste šťastní. Nahoře chybí jistota. Musí se nejdříve stabilizovat."

Zdroj: skysports.com, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

Jakub

06.09.21, 17:43

0 0

Ronaldo může United pomoci v pohárech, s ním na hřišti bude vždycky šance, že dá branku. V lize jim tolik nevěřím, rozhodně ne na titul, Tuchel, Klopp a Pep jsou prostě lepší trenéři, přál bych to Liverpoolu, Arsenal je bez šance a Liverpool je prostě sympatickej klub pro mě. Na Arsenal se letos hodně těším, obrovskou radost mám z Odegaarda a Ramsdala, White je pro mě celkem velká neznámá, na druhou stranu on by měl perfektně zapadat do toho co chce Arteta hrát, to samé Tomiyasu, problém je Partey a jeho zranění a docela nejistota ohledně Aubameyangovi formy, popřípadě Lacazettovi, ale to by měl právě Odegaard celkem zlepšit.