Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea potřebuje získat 116 milionů eur. Proč?

Chelsea má momentálně velký problém © theathletic.com

Chelsea pod Toddem Boehly utratila přes 1 miliardu eur. Ale kvůli FFP a pravidel udržitelnosti Premier League musí také hodně prodávat. Kvůli tomu budou muset prodat hráče minimálně v hodnotě 116 milionů eur.

Vedení Blues potřebuje schválit masivní odchod hráčů před 30. červnem, aby neporušili pravidla udržitelnosti PL (dále jen PSR). Je to kvůli nadměrnému, až nekřesťanskému utrácení za posily, ale i za zaměstnance.

Například v sezóně 2022/23 utratili pouze za trenéry 50 milionů liber, což je vážně hromada peněz i na největší kluby světa.




Chelsea právě proto potřebuje získat 116 milionů eur za prodej svých hráčů. Minulý rok řešili sttejný problém, který vyřešil prodej Koulibalyho, Mendyho, Kovačiče, Havertze a Loftuse-Cheeka, čímž vygenerovali 150 milionů eur.

V minulosti klub zlehčoval zvěsti o nuceném prodeji hráčů, prý to bylo jen kvůli posílení týmu. Díky čemuž si někteří lidé můžou myslet, že závažnost porušení těchto pravidel berou na lehkou váhu.

V létě nejspíš budou muset prodat 2 odchovance akademie Chelsea, což nechává velký otazník nad hráči jako Armando Broja, Ian Maatsen, Conor Gallagher nebo Levi Colwill.




O Broju je zájem ve Fulhamu, kde teď hostuje, o Gallahera u rivalů ze severního Londýna Spurs a Maatsen má v Dortmundu opci na permanentní přestup za 40 milionů eur.

V lednu Pochettino tvrdil, že Blues nepotřebují prodat, aby mohli koupit nové hráče. Dále řekl: „Jako vždy vyhodnocujeme složení týmu. Včera a dnes jsme se bavili s majiteli a sportovními řediteli a hledáme, stejně jako všechny týmy, možnosti, příležitosti."

Tato situace bude velmi zajímavá a uvidíme, zda zvládnou vygenerovat tolik peněz a pokud ne, jaký bude jejich trest do další sezóny. Budoucnost některých hráčů je o to nejasnější.

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.