Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Chelsea bude muset za Osimhena zaplatit výstupní klauzuli. Mluví se o 120 milionech eur

Victor Osimhen © Iconsport.photo

Victor Osimhen by měl být v létě pro Chelsea prioritou. Nigerijský kanonýr z Neapole má podle prezidenta klubu De Laurentise výstupní klauzuli a údajně rozhodně není malá.

Victor Osimhen poprvé vyletěl na zlatém nigerijském mistrovství světa do 17 let. Následně přestoupil do Wolfsburgu. Větší šance ale nedostal a vystřelil na hostování v belgickém Charleroi. Do Wolfsburgu se ale nevrátil. Zamířil do Lille a už po jediné sezóně se stěhoval do Neapole za šílených 75 milionů eur. Góly dával od začátku svého působení, ale i vinou zranění jich nebylo tolik. Až vloni. Neapoli vystřílel 26 trefami Scudetto po 33 letech a stal se ikonou klubu a miláčkem celého města. Zároveň také jedním z nejžádanějších fotbalistů planety.

A to i přes to, že tato sezóna není výrazně horší jen z pohledu Neapole, ale i z jeho osobního. Nigerijský útočník se veze se špatnými výkony Neapole a dobré světlo na něj neházejí ani kauzy ohledně TikToku či agenta Khvichi Kvaratskhleii, kterému nechával veřejně vulgární vzkazy. V 15 duelech Serie A má 11 gólů a 3 asistence. Naposledy dal hattrick Sassuolu. Sám už potvrdil, že už je rozhodnuto o jeho budoucnosti, a že bude zřejmě mimo Neapol. Samozřejmě že se nejvíce jeho jméno skloňuje v souvislosti s Chelsea.

Je to logické. Právě v útoku totiž Chelsea bude nutně potřebovat posílit a prakticky žádný jiný útočník takových kvalit v létě k dispozici nebude. Problémem tu ale zřejmě bude finanční fair-play. Poslední zprávy totiž mluví o tom, že Chelsea s ní má velké problémy a bude muset prodávat. Prezident Neapole De Laurentis pak prozradil, že Osimhen má ve smlouvě výstupní klauzuli.

„V létě bude aktivní Victorova výstupní klauzule a můžu říct, že je jedna z těch vyšších," řekl prezident Neapole Aurelio De Laurentis.

Podle Fabrizia Romana tím prezident klubu myslel částku mezi 120 a 130 miliony eur, tedy tak nějak okolo částky, která se za nigerijského snajpra očekávala. Pokud v dnešní době chcete někoho kvalit Osimhena, taková částka je prostě samozřejmostí. Chelsea bude hlavním zájemcem. Dále se mluví třeba o Arsenalu. Chelsea to ale bude mít s financemi opravdu složité. Uvidíme, jak to Todd Boehly a jeho lidé vymyslí. Třeba se tu opět najde nějaká klička, díky které Osimhen skutečně dorazí na Stamford Bridge.

Victor Osimhen

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.