Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Babiš koupil anglický Tottenham: Chce konkurovat Křetínskému?

Asi se mu ve Spurs líbí jako v politice © google.cz

Andrej Babiš se rozhodl k Agrofertu připojit další business a překvapivě fotbalový. Koupil 51 procent klubu od ENIC Group, aby získal Tottenham Hotspur.

"Hello, Spurs fans," řekl na videu na TikToku lámavou angličtinou se silným slovenským přízvukem politik. Vykládal ve videu, jak chce zničit TOP pětku v Anglii (použil přitom výraz pětikoalice) a hlavně nasliboval fanouškům drahé posily. Skrytý úmysl koupě je ale "vyvážit sílu energetických magnátů člověkem, co pracuje pro lidi".

Bude trenérem Karel Havlíček?

Spekuluje se, že vyhodí Angeho Postecoglou. Kdo ho nahradí, se zatím neví. Změn ve strukturách klubu mimo hřiště je ale plno. Alenu Schillerovou jmenoval správkyní sociálních sítí, Karel Havlíček finančním ředitelem a sám se jmenoval jako ředitel a de facto diktátor celého klubu, jako Mbappé v PSG.

Hned po příchodu do areálu klubu vyhodil z tréninku Sona a snažil se to obhájit tím, že mu připomíná Okamuru. Potom prý nechal Levyho v klubu jako uklízeče, protože mu ho bylo líto. Na chodbě jsem ho ale cestou na rozhovor s Babišem nepotkal.



Při otázce, proč koupil klub, odpověděl: "Pane novinář, vy jste se asi nepřipravil. My jsme dali 10 miliard korun do sportu a založili jsme Národní agenturu. […] Vždycky jsem měl sen vlastnit klub a přivést do něj tradiční české hodnoty." Po mé poznámce o komunistech a jejich hodnotách jsem se ale z jeho nové kanceláře rychle pakoval.

Takže jaké změny a tradiční české hodnoty by mohl přivést? Spekuluje se o pár českých hráčích, ale všechny přestupy prý nechá na trenérovi a sportovním řediteli. Ale „kecat" do toho jim bude rozhodně. A ještě jedno zvláštní pravidlo: K obědu vodňanská kuřata. Neortodoxní? Rozhodně. Prospěšné? Uvidíme.

Takže jaká bude nadvláda nového šéfa? Pro české fanoušky Tottenhamu zvláštní změna, ale výhrou jakékoliv trofeje si získá srdce nejednoho fanouška Spurs. A vykoupení Harryho Kana z Bayernu? Nepravděpodobné, ale Babiš bude mít v rukávu určitě další triky.

Pokud jste se dočetli až sem, prozradíme vám, že se jedná o aprílový vtípek :-)

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.