Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Arsenal, Chelsea? Mohammed Kudus si může vybírat

Mohammed Kudus © Iconsport.photo

Mohammed Kudus je jednou z nejvýraznějších postav tohoto ročníku. Ve West Hamu se stal po příchodu z Ajaxu hvězdou a není tedy divu, že už nyní se mluví o tom, že by v létě mohl udělat krok výš. Skloňován je především ve spojitosti s Chelsea a Arsenalem.

Mohammed Kudus je produktem dvou vyhlášených, ale širší fotbalové veřejnosti zase ne až tolik známých akademií. V Ghaně totiž nastupoval za tým Right to Dream, jenž je neodmyslitelně spjat s Nordsjaellandem. Právě i u Kuduse tohle spojení zafungovalo a v Dánsku se stal jednou z největších postav ligy. Během dvou sezón dal 14 gólů, na další 4 přihrál a vydal se do Ajaxu. Tam všechno nabralo ještě rychlejší spád. První 2 sezóny plné zranění, ale i tak se o Kudusovi jako o velké hvězdě dobře vědělo. Když mu zdraví vydrželo, dal v Eredivisie 11 gólů.

Na začátku této sezóny se s Ajaxem rozloučil hattrickem v kvalifikaci do Evropské ligy a za 43 milionů eur přestoupil do West Hamu. Jackpot! Je to sice opravdu hodně peněz, ale West Hamu se nákup mladého ghaňana dost možná skutečně vyplatí. V Premier League už dal 6 gólů a na další 2 přihrál. 2 góly dal v Evropské lize, jednou se trefil v Carabao Cupu. Vedle Paquety s Bowenem hraje skvěle. Ačkoliv poslední zápasy se West Hamu nevydařily, Paqueta je zraněný a nedaří se Bowenovi ani právě Kudusovi, o mladého útočníka je zájem.

Reprezentant Ghany, který zazářil i na světovém šampionátu v Kataru, je údajně v hledáčku Arsenalu a Chelsea. Oba dva tyto kluby by chtěly rozšířit své možností do ofenzivy, a proto se dívají i směrem ke svému londýnskému rivalovi. Jenomže jak víme z letního jednání mezi West Hamem a Manchesterem City ohledně Lucase Paquety, West Ham své hvězdy za lacino rozhodně nepouští. V případě Chelsea a jejích finančních problémů je to asi momentálně nereálné. Naopak s Arsenalem se spojuje vícero jmen, které by padly do rotace s Martinellim a Sakou.

Mohammed Kudus

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.