Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

5 nejtrestanějších hráčů historie Premier League

Wayne Rooney © Iconsport.photo

Premier League byla vždy braná jako tvrdá soutěž, dost se trestalo. Někteří hráči by o tom mohli vyprávět. Než se přeměnila na výkladní skříň světového fotbalu, hráči jako Barton nebo Cattermole z ní dělali skutečně peklo na zemi.

Gareth Barry

Asi není překvapením, že pokud jste defenzivní záložník a máte odehráno rekordních 653 zápasů, těch karet asi budete mít dost. Gareth Barry je obrovskou legendou Premier League, a ať už válčil v dresu Aston Villy, za níž před odchodem do Manchesteru City hrál 11 let, v Evertonu nebo West Bromu, všude byl klíčovým. Žlutých karet nasbíral dohromady 119, čtyřikrát byl vyloučen po dvou žlutých a dvakrát přímo.

Gareth Barry

Lee Bowyer

Blázen z Newcastlu. Lee Bowyer je jednou z legend Leedsu, ale jako blázen s horkou hlavou se proslavil právě v Newcastlu, kde se během zápasu popral se spoluhráčem Kieranem Dyerem. Odehrál 397 zápasů, dostal 98 žlutých karet, 2x byl vyloučen po 2 žlutých a přímo. Na rozdíl od Barryho byl stejně jako následující jméno znám především svou tvrdostí.

Lee Bowyer

Lee Cattermole

Zatímco Bowyer proslul v Newcastlu, Cattermole se stal ikonou Sunderlandu. Byl obrovským lídrem, fanoušci ho milovali, ale pro ty ostatní byl noční můrou, stejně tak pro protihráče. Hra proti němu bolela, často vybouchnul a nešel pro tvrdou ránu daleko. Hrál za Middlesbrough, Wigan, ale právě za Sunderland odehrál přes 260 zápasů. Celkem to v Premier League bylo 272. Žlutých karet dostal 88 a celkem 7x byl vyloučen.

Lee Cattermole

Wayne Rooney

Tady se nebavíme o někom, kdo je proslulý tím, že s velkou tvrdostí brání, ale o někom, kdo má exkluzivní fotbalové schopnosti, můžeme říct, že až genialitu, ale má chorou hlavou. To byl zákeřný Wayne Rooney, nejlepší střelec historie Manchesteru United a obrovská legenda anglického fotbalu. Drtivá většina jeho karet byla úplně zbytečná, z provokací, zákeřností atd. Celkem dostal 101 žlutých a vyloučen byl 3x. To za necelých 500 zápasů.

Wayne Rooney

Paul Scholes

Stejně jako u Rooneyho tu mluvíme o fenomenálním fotbalistovi, jenž ale nešel pro tvrdý zákrok daleko, ne vždy udržel nervy na uzdě. Paul Scholes je velkou ikonou Manchesteru United i celého anglického fotbalu, jeden z nejlepších záložníků historie Premier League. Odehrál celkem 499 zápasů, dostal 99 žlutých a celkem 4x musel ze hry předčasně. Jako jediný z top 5 to zvládl v dresu jediného klubu.

Paul Scholes

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.