Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

5 nejstarších hráčů Premier League

Thiago Silva © Iconsport.photo

Borci jako Garnacho nebo Doku mají velmi dobře našlápnuto k tomu, aby se z nich v budoucnu staly hvězdy. Je tu ale i druhý pól, na němž jsou hráči, kteří už mají to nejlepší za sebou a zvyšují věkové průměry svých týmů.

Jonny Evans

Jonny Evans už měl zřejmě úplně jiné plány než to, že po konci v Leicesteru bude hrávat v základní sestavě Manchesteru United. Původně posila na letní přípravu se nakonec na Old Trafford upsala alespoň na jednu sezónu a ve svých skoro 36 letech nepřestává udivovat. Kdo by to byl řekl, že dvojice Evans-Maguire bude jistotou Manchesteru United. Erik ten Hag si velezkušeného obránce zamiloval. Uvidíme, jak to s ním bude vypadat po přestupovém okně, a zda klub v létě opustí, či prodlouží smlouvu.


Tim Ream

Kapitán Fulhamu zraje jako víno. Obránce, jenž je součástí Fulhamu už od roku 2015 je čím dál větší oporou pro Cottagers. Nedávno oslavil 36 let, ale stále hraje v základní sestavě jak v klubu, tak i v reprezentaci, kde už mu na záda dýchají mnohem mladší spoluhráči, jenž mají být budoucností amerického fotbalu. Důkazem toho, jak kvalitní je, je i to, že v Premier League odehrál každou minutu, když mohl. Minuty mu chybí jen ze zápasu s Brentfordem, kdy byl vyloučen a z duelu s Arsenalem, ve kterém si trest odpykával. 


James Milner

Absolutní legenda celé soutěže. James Milner už na nejvyšší úrovni performuje třetí dekádu. Hrával za Leeds, Aston Villu, Newcastle, Manchester City a na opravdu dlouhou dobu zakotvil v Liverpoolu. Ačkoliv ne vždy byl na Anfield Road členem základní sestavy, Jürgen Klopp ho miloval. Milner vám totiž nastoupí kdekoliv na hřišti a zahraje dobře. Od tohoto ročníku 37letý pracant hraje v Brightonu. Párkrát ho sice zabrzdilo zranění, ale jinak jeho služeb Roberto De Zerbi využívá a nemůže si stěžovat.


Ashley Young

Bývalý anglický reprezentant už toho má také v Premier League odkopáno hodně. Dnes je mu již 38 let. Po sezónách v Aston Ville se mělo za to, že ukoční kariéru a bude si užívat zaslouženého fotbalového důchodu. On na to ale ještě nemyslí a podepsal s Evertonem, kde jinak hraje v základní sestavě a nebýt červené karty z Merseyside derby, nastoupil by v každém letošním zápase Toffees. I ve svém věku má kvalitu a Sean Dyche si bez něj aktuální tým Evertonu zřejmě nedokáže představit.


Thiago Silva

Do Chelsea dorazil v takové fázi kariéry, že kdyby jí ukončil, nikdo mu to nebude mít za zlé. Neměl už komu co dokazovat. Je jedním z nejlepších obránců této éry. Jenomže Silva se musel předvést i v Premier League. Hned v první sezóně byl klíčovou součástkou The Blues při zisku trofeje z Ligy mistrů. Ještě stále je i v 39 letech oporou týmu Mauricia Pochettina, ačkoliv už si neodpustí hloupé chyby a všem je jasné, že pro obě dvě strany bude nejlepší, když se v létě cesty rozejdou. I v tomto věku ale Silva stále Premier League přináší mnoho.


Zdroj: sportskeeda.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.