Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

5 nejlepších střelců historie Premier League

Alan Shearer © iconsport.photo

Nejvyšší anglická soutěž byla ve své novodobé éře svědkem velkého množství špičkových útočníků. Toto je seznam pěti z nich, kterým se do dnešního dne podařilo nastřílet největší počet branek.

Sergio Agüero

Jediné neanglické jméno na tomto seznamu patří neoddiskutovatelné legendě Manchesteru City. V dresu Sky Blues nasbíral střelec přezdívaný „Kun" mezi lety 2011 a 2021 celkem pět titulů v Premier League, včetně toho vůbec prvního pro Citizens v roce 2012. Během svého působení patřil k nejobávanějším kanonýrům soutěže a ve 275 startech nasázel do soupeřových sítí celkem 184 gólů. Ten proti QPR z května 2012, který na poslední chvíli přisoudil titul právě jeho týmu, bude navíc na věky tím možná nejslavnějším. I díky němu se totiž stal veledůležitou součástí transformace týmu z modré části Manchesteru v hegemona, jakého známe posledních několik let.


Andy Cole

Pro mladší ročníky je nejspíš jméno někdejšího kanonýra Newcastlu či Manchesteru United méně známé, ve své době ale patřil k největším oporám Rudých ďáblů. V jejich dresu strávil celkem osm sezon a hned pětkrát slavil mistrovský titul. Na místenku na tomto seznamu sice potřeboval výrazně větší porci zápasů než jeho argentinský kolega, i tak je ale jeho 187 gólů ve 414 zápasech úctyhodným počinem.


Wayne Rooney

Jedna z nejvýraznějších postav celé anglické fotbalové historie. Góly začal v Premier League dávat už v pouhých 16 letech, kdy se stal vůbec nejmladším střelcem této soutěže. Postupně jich pak především v dresu Manchesteru United nasázel v necelých 500 startech celkem 208 a stejně jako jeho dva předchůdci na tomto seznamu pohár pro vítěze anglické nejvyšší soutěže zvedl nad hlavu celkem pětkrát.


Harry Kane

Historicky nejlepší střelec Tottenhamu a anglické reprezentace, kde zároveň spoustu let dělá kapitána. Kaneův střelecký životopis je protkaný mnoha rekordy, ten nejcennější mu však stále chybí. Po loňském přestupu do Bayernu a vzhledem k tomu, že letos oslaví již 31. narozeniny, zůstává otázkou, zda na něj vůbec někdy bude schopen dosáhnout. Jako jediný z tohoto seznamu sice Premier League nikdy nevyhrál, 213 branek ve 320 zápasech z něj však i přesto dělá jednu z největších postav dějin této soutěže.


Alan Shearer

Muž, který měl z Kaneova odchodu do Německa pravděpodobně vůbec největší radost. Tento legendární útočník sice většinu svých ligových branek nasázel za svůj rodný Newcastle, ještě předtím ale stihl celou soutěž vyhrát jako hráč Blackburnu. Během titulového ročníku 1993/94 také zaznamenal svůj osobní rekord v počtu přesných zásahů v jedné sezoně, kdy jich nastřílel 34. Celkem jich ve 441 startech nasázel neuvěřitelných 260 a je pouze těžko představitelné, že by jej v blízké budoucnosti někdo dokázal překonat.



Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.