Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

5 nejdražších lednových přestupů

Radu Dragusin © Iconsport.photo

Zimní přestupové okno v Premier League bylo jedno z nejnudnějších, jaké jsme kdy ve fotbale zažili. O to více otazníků tak ale zůstalo pro letní přestupák, který by mohl být více akční. My se aspoň podíváme na 5 nejdražších lednových přestupů.

Radu Dragusin

Před tímto přestupovým oknem by asi málokdo řekl, že Radu Dragusin bude nejdražším přestupem celého okna. Vytoužená posila Tottenhamu, jenž potřeboval posílit střed obrany a prstem ukázal právě na mladého Rumuna z Janova, o nějž měl velký zájem i Bayern Mnichov. Dragusin si však vybral právě Spurs. Za 25 milionů eur Spurs získali skvělého talentovaného stopera, který má potenciál na to, dostat se mezi světovou elitu. Zatím jsme ho ale v dresu Tottenhamu moc neviděli, musíme si počkat.

Radu Dragusin

Adam Wharton

Pro většinu fanoušků se ještě jedná o neznámé jméno, ale během letošního ročníku Championship Wharton ve svých 19 letech ukazoval, že talentu má na rozdávání, a že do Premier League už klidně může patřit. V poslední den přestupového období ho tak přivedl Crystal Palace, a to za 21,5 milionu eur. Za Blackburn nastupoval jako střední záložník, ale při svém debutu za Palace si musel vyzkoušet úplně jinou roli. Hrával více zezadu a musel odrážet útoky Brightonu. Neúspěšně. Palace prohrálo 1:4 a Wharton na nepovedený debut bude chtít rychle zapomenout.

Adam Wharton

Claudio Echeverri 

Třetí nejdražší přestup a pouze 14,5 milionu eur? To je realita tohoto přestupového okna, které zkrátka bylo hodně za očekáváním. Tento přestup se ale v budoucnu může stát klíčovým pro Manchester City. Echeverri přichází jakožto jeden z největších talentů v 17 letech s tím, že do příštího ledna zůstane v River Plate a následně natrvalo příjde do Evropy, kde by měl posílit v rámci hostování jeden ze sesterských klubů v rámci City Group, zřejmě pak Gironu. Od Echeverriho se rozhodně máme na co těšit.

Claudio Echeverri

Morgan Rogers

Odchovanec Manchesteru City, kterého klub koupil za něco přes 4 miliony eur ještě v jeho 16 letech. Dnes je mu 21 let a letos hrál za Middlesbrough. Hodně povedené angažmá, během něhož se ukázal především v Carabao Cupu, jehož je s 5 góly nejlepším střelcem. Unai Emery ho přivádí jako hráče, jenž je schopen zahrát jako číslo 8,10 i 9, popřípadě i na křídle. Typologicky je to hráč, jenž by se v Birminghamu mohl chytit a udělat tu kariéru. Aston Villa ho navíc získala jen za 9,4 milionu eur.

Morgan Rogers

Valentin Barco

Dlouhou dobu se mělo za to, že je hotovou věcí přestup 19letého beka/křídelníka z Bocy Juniors do Manchesteru City. Bylo i známo, že někde vzadu číhá Brighton, jenomže se tomu všeobecně nedávala moc velká váha. No a tady to máme. Talentovaný Valentin Barco skutečně dorazil za částku okolo 9 milionů eur na Amex Stadium a čeká na šance od Roberta De Zerbiho. Jedná se o další fantastický přestup z Jižní Ameriky, na které jsou v Brightonu skutečnými experty. Doposavaď ve 2 zápasech nebyl ani na lavičce, ale jeho čas přijde.

Valentin Barco

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.