Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

4 důvody, proč si Citizens dokráčejí pro další ligový titul

Manchester City © marca.com

Manchester City v současné Premier League dominuje, anglický klub získal 3 tituly během posledních 4 sezón. I v tomto ročníku je na tom velmi dobře, obhajoba titulu je rozhodně možná.

Pep Guardiola

Španělský kouč je hlavním strůjcem úspěchu v podání Manchesteru City. Bývalý kouč Barcelony či Bayernu přišel do Premier League s ohromným renomé. Během svého aktuálního angažmá již několikrát ukázal, proč je považován za nejlepšího trenéra současnosti. I díky finanční podpoře majitelů sestrojil dokonalou fotbalovou mašinu, Citizens patří mezi nejlepší kluby světa.

Úspěchy přišly poměrně záhy. 3 tituly v Premier League, 3 triumfy v domácím poháru, 2 vítězství v anglickém Superpoháru. Jen v té Lize mistrů to Citizens příliš nevychází. Klub z Manchesteru tuto soutěž ještě nikdy nevyhrál a na premiérový triumf tak stále čeká.


Bohatí majitelé

Manchester City patří mezi nejbohatší kluby světa. Větší finanční kapitál má jen Newcastle. I to je jeden z důvodů, proč je tento klub tak dlouho na špičce. Citizens si mohou dovolit koupit nejlepší hráče světa. Díky tomu kvalita týmu nadále roste, Guardiola má tak k dispozici dostatečně široký kádr, který může uspět ve všech soutěžích. Finanční možnosti konkurenčních klubu nejsou ani zdaleka takové, čehož aktuální mistr dokonale využívá.

Široký kádr

Obrovská výhoda v boji o titul. Manchester City disponuje nejlepším kádrem Evropy, jen málo týmu se mu může vyrovnat. Ohromná kvalita na všech postech. Mezi náhradníky najdeme rovněž spoustu skvělých hráčů. Citizens by mohly s přehledem sestavit dvě výborné jedenáctky, které by mohly hrát o titul. Je dost možné, že právě šířka kádru rozhodne o tom, kdo se v této sezoně stane králem Premier League.

Zkušenost a fungující herní systém

Většina hráčů aktuálního kádru City ví jaké je to hrát o titul. Tyto zkušenosti nabyly díky úspěchům z předešlých let. Nehrozí tak, že by se pod tíhou tohoto okamžiku sesypaly. Jejich herní systém je účinný, skvěle fungující a baví celý fotbalový svět. Svou kvalitou jednoznačně převyšují většinu týmů z Premier League. Když se náhodou nedaří, Guardiola je schopný vymyslet plán B, který jim nakonec stejně zajistí vítězství. Manchester City má vše ve svých rukou. Pokud tým nepostihne nějaká zásadní krize, tak by měl opět získat titul. Ale pozor na rozjetý Liverpool, ani zdaleka ještě není o šampionovi rozhodnuto.

Zdroj: livesport.cz, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.