Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

4 důvody, proč by se Liverpool mohl stát ligovým mistrem

Mohamed Salah © Marca.com

Liverpool se v boji o titul nevzdává, na vedoucí Manchester City aktuálně ztrácí 9 bodů, navíc má jeden zápas k dobru. Bitva o ligový titul tak může být ještě hodně zajímavá.

The Reds zvládli období bez svých ofenzivních hvězd na výbornou

První měsíc nového roku bývá pro Liverpool vždy těžký. The Reds se v tomto období dostávají do velké herní krize a ani po výsledkové stránce to nebývá úplně ideální. V lednu to "červeným" zkrátka moc nejde.

Něco obdobného se očekávalo i nyní. 2. týmu Premier League úplně nevyšel závěr minulého roku(ztráta s Tottenhamem, Leicesterem a Chelsea). Poté se klub dostal ještě do těžší situace, neboť Salah, Mané a Keita odjeli reprezentovat svou zem na Africký pohár národů. Liverpool se tak musel obejít bez svých velkých ofenzivních hvězd na celý měsíc.



Kloppova družina si s touto nelehkou skutečnosti ale poradila skvěle. Ligové zápasy proti Brentfordu a Crystal Palace skončily suverénním vítězstvím. The Reds si navíc poradili i s Arsenalem a postoupili do finále ligového poháru. Liverpoolu se dokonce podařilo stáhnout své manko na lídra soutěže, Manchesteru City se přiblížily o 2 body.

Nulová marodka

Liverpoolský celek měl v minulé sezoně velkou smůlu na zranění. To byl jeden z důvodů, proč nebyl daleko více konkurenceschopnější. Podobné problémy má Klopp a spol. i v tomto ročníku. Hned v jeho úvodu se vážně zranil Elliott, zdravotní komplikace potkaly také Firmina, Thiaga, Keitu, Gómeze či Oxlade-Chamberlaina. Nyní už to konečně vypadá, že Klopp bude mít k dispozici kompletní kádr, což je pro celý Liverpool skvělou zprávou. The Reds se stále můžou ucházet o 4 trofeje, potřebuje mít k dispozici silný a široký kádr.

Faktor Diaz a Elliott

Harvey Elliott je považován za jednoho z největších anglických talentů současnosti. V této sezoně to již několikrát potvrdil. Teprve 18letý Brit se v úvodu sezóny propracoval do základu Liverpoolu, nastupoval ve středu zálohy. Elliott předváděl velmi solidní výkony, se Salahem se skvěle doplňoval.

Zdálo se, že tato sezóna pro něj bude průlomová. V zápase proti Leeds si však ošklivě poranil kotník, což ho na několik měsíců vyřadilo ze hry. Vrátil se až nyní, nastoupil do pohárového utkání proti Cardiffu. Návrat to ale byl ohromný. Při svém comebacku dal svůj premiérový gól v dresu Liverpoolu, na vítězství týmu měl jednoznačný podíl. Jeho návrat otevírá Kloppovi další možnosti. Eliottovi sedí jak hra v záloze, tak i na křídle. Může se stát skvělým ofenzivním žolíkem, který pomůže týmu k dosáhnutí nějakého zajímavého úspěchu.



Velký vliv na potenciální úspěch mužstva může mít i nově příchozí Luis Diaz. Portugalský křídelník se stal jedinou klubovou posilou v rámci lednového přestupového okna. Bývalý hráč Porta je pro Liverpool skvělou posilou. V této sezoně zažívá průlomový ročník, byl nejlepším hráčem portugalské ligy. Zvlášť jeho produktivita si zaslouží obdiv, v 18 zápasech vstřelil 14 gólů, na dalších 5 nahrál. 

Vyniká úchvatnou rychlostí, vytříbenou technikou a skvělým zakončením. Pro Kloppa je Diaz vysněnou posilou, pod jeho vedením se může vypracovat ve fantastického hráče. Portugalec by měl být hráčem do rotace, herní vytížení však bude mít dostatečné. Liverpool čeká náročný závěr sezóny, svým útočným esům bude muset dát nějaký odpočinek. To bude šance pro Diaze. The Reds se můžou konečně spolehnout na širokou útočnou kvalitu a měli by této ohromné výhody maximálně využít.

Životní forma Salaha

Jeden z nejdůležitějších faktorů vůbec. Pokud Liverpool dokáže získat titul, bude to díky Salahovi. Egyptský křídelník prožívá nejlepší období své kariéry. Jeho produktivita je naprosto úchvatná. V lize vstřelil již 16 gólů, připsal si i 9 asistencí. Už teď je prakticky jisté, že se stane nejlepším ligovým střelcem. Skvěle čísla má i v Lize mistrů, během 6 zápasů se trefil v 7 případech. Salah střílí góly, sbírá asistence, vytváří pro své spoluhráče šance.


Aktuálně se nachází na svém vrcholu, je radost jeho ofenzivní kousky sledovat. Je právem považován za nejlepšího útočníka současnosti. Pokud si tuhle výkonnost udrží až do konce sezóny, bude to pro Liverpool jen a jen dobře. Pak je dost možné, že to na velký titul v Premier League či Lize mistrů přece jen vyjde.

Zdroj: livesport.cz, premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.