Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

20 velkých hvězd, které pohořely v Premier League - část 2.

Filipe Luís (uprostřed) © skysports.com

Máme tu druhý díl seriálu, v němž si představíme dalších pět fotbalistů. Opět půjde o zvučná jména, která se v Anglii neprosadila. A to i přesto, že jinde se jim dařilo.

15. Patrick Kluivert (Newcastle United)

Nebyl to až takový provar, Kluivert v dresu Newcastlu vstřelil za sezonu 13 branek. Po jeho příchodu z Barcelony v roce 2004 se ale od něj přece jen čekalo ještě víc, navíc se prosazoval především v pohárové Evropě.


Kluivert přicházel do NUFC s velkou pompou.

Po pouhé jedné sezoně odešel Kluivert z Newcastlu do Valencie a jeho kariéra začala uvadat. Na své výkony z Barcelony a nizozemské reprezentace už nedokázal navázat.

14. Roberto Soldado (Tottenham Hotspur)

Do Tottenhamu Hotspur dorazil španělský útočník před sezonou 2013/2014, z Valencie si s sebou přivezl vizitku excelentního zakončovatele. U Kohoutů to ale moc nepotvrdil.


Soldado v dresu Kohoutů.

V prvním ročníku dal 11 soutěžních branek, ve druhém dokonce jen pět. Následoval odchod do španělského Villarealu a pak angažmá ve Fenerbahce Istanbul. V současné době Soldado válí v Granadě.

13. Shinji Kagawa (Manchester United)

Po dvou perfektních sezonách v Borussii Dortmund koupil Kagawu v roce 2012 Manchester United a od japonského šikuly si fanoušci slibovali velké věci.


Kagawa u United nenavázal na výkony z Borussie.

Jenže Kagawa si těžko zvykal na Premier League. První ročník byl z jeho strany ještě relativně obstojný, v tom druhém se už trápil. Po návratu do Dortmundu trochu ožil, ale do své dřívější formy se už vrátit nedokázal. Dnes nastupuje v řecké lize za PAOK Soluň.

12. Diego Forlán (Manchester United)

Další hvězda, které to v Manchesteru United moc nevyšlo. Uruguayský bomber působil u Red Devils v letech 2001-2004, slávu si však vydobyl až po odchodu do La Ligy.

Forlán (uprostřed) si v Manchesteru neužil tolik gólové radosti jako jinde.

Tam nejdřív válel ve Villarealu, poté zažil nejlepší léta své kariéry v Atléticu Madrid. Dařilo se mu i v národním týmu. Poslední sezonu v Evropě strávil v Interu Milán, následoval úprk do exotičtějších destinací.

11. Filipe Luís (Chelsea)

Zástupci londýnské Chelsea se před sezonou 2014/2015 rozhodli investovat 20 milionů eur, aby posílili obranu o krajního beka a oporu Atlética Madrid Filipeho Luíse.


Luís to měl v Chelsea těžké, Mourinho měl jiného koně.

Tehdejší manažer Blues José Mourinho ale upřednostňoval v sestavě spíše Césara Azpilicuetu, po jednom roce se tak brazilský zadák stěhoval zpět k Atletům.

Zdroj: premierleague.cz, 90min.com
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.

Jakub

09.04.21, 12:54

0 0

Říkal jsem si, že si Kluiverta v Newcastlu nepamatuji, přitom ligu sleduji každý týden od 2008 a oni tam mají špatný rok, v Newcastlu byl v roce 2004. Forlán nebyl slavnej když byl v United až po odchodu od nich se z něj stala hvězda, Určitě tam bude Schweinsteiger, možná Zlatan i když ten asi úplně nepohořel, ale taky úpně nezářil.

Kratas

09.04.21, 10:44

1 0

Tady prostě vždy bude nejvíce hráčů Chelsea. Tipnul bych si, že na další narazíme v dalším díle :-)