Registrace
Zapamatovat přihlášení

Nemáte ještě účet?

Registrace

Máte již svůj účet?

Přihlášení
Menu

Nejlepší sestava historie Manchesteru United podle AI

Cristiano Ronaldo © Iconsport.photo

Naposledy jsme se AI zeptali na historickou sestavu Chelsea, nyní je na řadě Manchester United. Tady už se asi názory fanoušků budou dost rozcházet, protože v sestavě nenajdeme třeba Sira Bobbyho Charltona. Souhlasíte s AI v tomto případě vy?

Peter Schmeichel - Ačkoliv má nejvíce odchytaných zápasů za Red Devills David de Gea, na dánskou ikonu se prostě nechytá. Schmeichel byl důležitou postavou během úspěchů v 90. letech včetně finále Ligy mistrů proti Bayernu. Celkem během 8 sezón odchytal 385 zápasů, dokonce vstřelil 1 gól. Jeho charisma a herní projev je takřka nepřekonatelný. Kariéru ukončil u rivalů z Manchesteru City v roce 2003.

Peter Schmeichel

Garry Neville - Class of 92' je obrovskou součástí dějin tohoto klubu a Garry Neville je jednou z nejvýznamnějších postav. I když byl skvostným pravým obráncem, všechny si získal svou povahou. Tribuny ho milovaly. No rozhodně byl oblíbenější, než je teď díky svým názorům. Nikdy nehrál za žádný jiný klub, odehrál přes 600 utkání a 18 sezón. Neville je skutečnou legendou a jasnou volbou na pravý kraj.

Rio Ferdinand - Když na Old Trafford přicházel z Leedsu, byl jedním z nejdražších hráčů historie. Odchovanec West Hamu stál 46 milionů eur v roce 2002. Neskutečná pálka, která se ale vyplatila. Ferdinand je klíčovou postavou poslední éry Sira Alexe Fergusona. Charismatický stoper je jedním z vůbec nejlepších obránců historie Premier League, Než v roce 2015 ukončil kariéru v QPR, za United odehrál 455 zápasů.

Nemanja Vidič - Kam se ostatní bojí dát nohu, tam Vidič dá hlavu. Legendární citát Sira Alexe Ferguson dokonale demonstruje to, jakým hráčem byl srbský stoper, který dorazil ze Spartaku Moskva. Start do angažmá měl těžký, ale vypracoval se vedle Ferdinanda v nejlepšího stopera světa, jakým v jednu chvíli určitě byl. Během 8 sezón byl u 300 zápasů. Kariéru ukončil v Interu Milán, kam odešel v roce 2014.

Denis Irwin - A máme tu zase jedno starší jméno. Irwin je odchovancem Leedsu a do Manchesteru United dorazil v roce 1990 z Oldhamu. Levý kraj obrany tak ovládl na dlouhých 12 let. Byl spolu s Nevillem a Schmeichelem velkou postavou při úspěších během 90. let. Byl u 7 titulů a vyhrál i Ligu mistrů. Celkem odehrál 515 duelů a byl u skoro 60 vstřelených gólů. Na závěr kariéry odehrál 2 sezóny za Wolves.

Nemanja Vidič a Rio Ferdinand

Ryan Giggs - Další obrovská hvězda Class of 92', nejúspěšnější hráč historie Manchesteru United, který v prvním týmu odehrál neskutečných 22 sezón. Sir Alex Ferguson ho v roce 1987 přivedl z Manchesteru City a udělal z něj absolutní ikonu Old Trafford. Pro Fergusona byl klíčovou postavou dvou ikonických týmů. V roce 2014 ukončil kariéru jako hrající trenér po rekordních 961 zápasech.

Roy Keane - Ikonický irský tvrďák se stal jednou z největších posav v dějinách klubu. Kapitán, jaký se už dnes tolik nevidí. Respekt z něj měli i rozhodčí, hrát proti němu, to žádný med nebyl. No zeptejte se Alf-Inge Haalanda, jemuž šlapákem ukončil v derby se City kariéru. Odehrál během 13 sezón 476 zápasů. Rozhodně měl na to, aby ještě v Manchesteru United pokračoval, ale v roce 2005 šel ukončit kariéru do Celticu, pak se dal na trénování.

Paul Scholes - Class of 92' potřetí a naposledy. Zrzavý záložník byl stejně jako Giggs klíčovou postavou dvou generací mužstev Alexe Fergusona. Nejenomže měl skvělé dirigentské schopnosti, on dokázal situace i skvostně zakončovat, o čemž svědčí i 155 vstřelených gólů během 716 zápasů. Stejně jako Neville a Giggs nikdy neopustil klub. Když bylo v roce 2013 nejhůř, vrátil se z fotbalového důchodu a Red Devills šel pomoct.

Scholes, Keane a Giggs

George Best - Nejstarší hráč tohoto týmu, jedna z prvních fotbalových hvězd, jenž se stala hvězdou i mimo hřiště. Život rockové star se pro křídelníka ze Severního Irska zřejmě stal osudným. Říká se, že více talentu nikdo nikdy neměl. V útoku s Lawem a Charltonem řádil. Vyhrál dokonce Zlatý míč. Po 11 sezónách u Red Devills hrál ještě dalších 11 let všude po světě. Hrál třeba v USA, JAR nebo Tunisku.

Eric Cantona - Příchod Francouze z Leedsu zase jednou změnil image celého klubu. Manchester United nového spasitele skutečně potřeboval. Někoho, kdo by zase udával trendy, byl hvězdou na hřišti i mimo něj. Cantona přišel z Leedsu v roce 1993, od té doby byl obrovskou oporou. Hrál ale méně, než by všichni chtěli. Kariéru ukončil v 31 letech, protože chtěl skončit na samotném vrcholu. Obrovská škoda.

Cristiano Ronaldo - Když přicházel ze Sportingu Lisabon, rozhodně nevypadal na to, že se z něj jednou stane jeden ze dvou nejlepších hráčů fotbalové historie. Jeho mindset a zarputilost ho však dostal až na vrchol. Ještě v dresu Manchesteru United vyhrál CR7 Ligu mistrů i Zlatý míč a udělal si skvělou půdu pro angažmá v Realu Madrid, který ho v roce 2009 koupil jako nejdražšího hráče historie. Návrat mu bohužel nevyšel.

Eric Cantona

Zdroj: premierleague.cz
Info! Pouze registrovaní a přihlášení uživatelé mohou přidávat a reagovat na komentáře.